Печенето на скара за много хора е смущаващ процес.

Печенето на скара за много хора е смущаващ процес.

Ако преминавате от готвене във фурната към печене на скара, също така е от решаващо значение да предотвратите залепването, тъй като вероятно ще поставяте храна директно върху нагрети решетки. Когато се съмнявате, намажете добре!

„Най-добрите резултати винаги ще се постигат чрез пръскане на храни, които обикновено се придържат към скарата, с малко зехтин или кокосово масло“, казва Смит.

Той добавя, че използването на подходящия топлоустойчив контейнер за храни, които не могат да стоят директно над огъня, може да бъде вашата спасителна благодат.

„Използването на правилния кораб е ключът към успеха. Например, ако печете колело от сирене, използвайте тава от фолио; ако печете печен боб, използвайте чугунена тенджера.

Месо и алтернативни протеини

Месото е най-доброто безпроблемно печене на скара – но за най-добри резултати е умно да имате предвид съдържанието на мазнини.

„Дръжте далеч от мазни меса, защото това ще предизвика пожар или прекомерно овъгляване на протеина ви“, казва готвачът Макс Харди от детройтския карибски фюжън ресторант Coop. „Меса като свинско шкембе, пилешки бутчета с кожа, говеждо месо с високо съдържание на мазнини, говеждо месо Кобе или пържола от пола понякога могат да започнат да се овъгляват твърде много.“

Харди също не съветва да печете протеини с изключително ниско съдържание на мазнини, като бяла риба. „Просто няма достатъчно съдържание на мазнини, за да спре рибата да залепне за скарата.“

Ако обичате някоя от алтернативите на растително месо, може да имате съмнения относно тяхната възможност за печене на скара. Е, имаме добри новини!

„Изкуствените меса се представят много добре на скара“, казва Кевин Колман, главен грилмайстор за сосове и подправки Weber. „Изкуствените бургери са много лесни за печене на скара и трябва да се третират точно като обикновен бургер.“

Зеленчуци

Разбира се, яли сте тиквички на скара, но опитвали ли сте джикама на скара? Защо не?

Заковаването на зеленчуци на скара се свежда главно до техния размер и форма.

„Искате да сте стратегически в начина, по който режете зеленчуци за печене на скара“, казва Морган Болинг, заместник-редактор на храните в Cook’s Country. „Всичко е за максимизиране на повърхността им, за да се увеличи покафеняването, като същевременно се изрязват форми, които ги обезкуражават да се разпадат или да се изплъзнат през решетките на скара.“

И не забравяйте мазнините!

„Трябва да използвате добро количество олио или друга мазнина, за да сте сигурни, че зеленчуците получават добър овъглен“, добавя Болинг.

Плодове

Топящите се в устата праскови на скара ви накараха да попитате колко още от природните бонбони могат да се запалят? Един съвет: Помислете за съдържанието на захар.

„С плодовете на скара в идеалния случай искате плод с високо съдържание на захар, който ще запази формата си на скара. Това ще ви помогне да получите малко оголване, преди плодът да омекне твърде много“, казва Болинг. https://preglednaprodukta.top/ „Праскови, ананаси, нектарини, сливи и круши са добри опции.“

В стремежа си да печете перфектния плод, не забравяйте да проверите и за твърдост. Търсете плодове, които са узрели, но не са меки. Не искате каша на скара. (Поне аз не бих.)

Сирена

Сиренето на скара е любим сандвич на много деца – и много възрастни – с причина. (Кога топеното, лепкаво сирене върху маслено, златист хляб никога не е по дяволите?)

Увеличете максимално вкуса, като го изпечете на скара правилно.

„Сирената с високи точки на топене (известни още като топене при по-високи температури) са най-добри за печене на скара“, казва Болинг. „Според мен най-доброто сирене за скара е халуми, което е твърдо, саламурено гръцко сирене. Има много силна протеинова мрежа, което означава, че когато се нагрее, омекотява, но не се топи.

Други твърди и полутвърди сирена, като отлежало проволон или панир, също могат да издържат на високи температури на скара.

Болинг посочва няколко сирена, които ще се разтопят на скара, преди да имат възможност да се разтопят в устата ви.

„Искате да избягвате всичко, което се смята за добро топене сирене, като американско сирене или Monterey Jack. Те ще се разтопят между решетките на скара, преди да придобият много цвят и ще оставят на скарата ви сирене.

Някакво печене на скара

Колкото и силно да искаме да е истина, печенето на скара не е напълно безплатно за всички. (Спойлер: Супата е лоша идея.)

От една страна, размерът има значение. Всички храни с хрупкави парченца, като бебешки моркови, ситно нарязани зеленчуци или оризови зърна, ще паднат през решетките и ще се изгубят в пламъците. Избягвайте да печете нещо по-малко от, да речем, малкия ви пръст, освен ако не използвате шишчета.

След това възниква въпросът за съставките за марината, които са известни с това, че спъват успеха при печенето на скара.

„Често искате да избягвате съставки с много захар, които могат да изгорят на скара“, казва Болинг. „Маринатите с много кафява захар, балсамов оцет, мед, кленов сироп, агаве и др., често причиняват изгаряне на храната, преди да се свари.

Трагичен.

Неконвенционални скара

Ако сте решили да подобрите играта си, като опитате неортодоксални храни на скара, ето няколко изненадващо възможности за печене на скара:

Долна (грил) линия

Въпреки че размерът, формата и дебелината на храните имат значение за пригодността за печене на скара, няма толкова много параметри около това, което можете и не можете да хвърляте върху решетките (ууу!).

Не се страхувайте да експериментирате! Докато опитвате нови неща, ще разберете как се държи вашият грил, което ще ви помогне да правите по-добри избори за печене на скара, докато вървите. По дяволите, знаейки какво знаем сега, ние разглеждаме почти всичко и си мислим: „Имам да го направя на скара“.

Сара Гароне е диетолог, писател на свободна практика и хранителен блогър. Намерете споделянето й на земна информация за храненето в A Love Letter to Food или я последвайте в Twitter.

Има ли нещо по-примамващо за сетивата от миризмата на готвене на открит огън? Печенето на скара за много хора е смущаващ процес. Как се запалва огън? Какви са различните дървени въглища? Как да получите кръстосани знаци върху пържола? Как да избегнеш изгарянето, добре… всичко?

Този грунд за скара е тук, за да ви помогне. Усвоете тези основи и вашето печене на скара ще бъде сигурен успех на следващата ви вечеря през уикенда или семейно събиране.

Споделете в Pinterest

Избор на скара: дървени въглища срещу пропан

Скара на пропан

Има две категории скари: газ и дървени въглища. Газовите скари използват или резервоари за пропан, или линия за природен газ, свързана директно към скарата.

Газовите скари са доста прости: Управлението на огъня е толкова просто, колкото завъртането на копче. Това спестява време и опростява печенето на скара. Но храната, приготвена на газови скара, няма този класически аромат на печено на въглен, тъй като скарите не стават толкова горещи, колкото техните братовчеди на дървени въглища и произвеждат значително по-малко дим.

За да възпроизведете аромата на бавно пушене на газова скара, поставете кутия за пушене, пълна с напоени дървесни стърготини, директно върху решетката. Обикновено искате температурата на скарата да бъде между 220°F и 250°F, за разлика от 350°F до 400°F или по-високи температури, използвани при редовното печене на скара.

Скара на дървени въглища

Решетките на дървени въглища нямат удобно копче за контрол на пламъка, което може да ги направи малко по-предизвикателни за използване. Но много скара ще твърдят, че това увеличение на трудността си заслужава, за да се постигне превъзходен вкус. Въгленът е по-горещ от газа, придавайки на храната, приготвена върху тях, класическия вкус на открит огън.

Повечето традиционни скари, като индийски тандури и близкоизточни скара за кебап, използват дървени въглища. Като бонус скарите на дървени въглища са по-евтини от газта, обикновено струват два до три пъти по-малко отпред. Брикетите с дървени въглища също струват по-малко от презареждането на резервоарите за пропан, необходими за газови скари.

Тъй като запалването и поддържането на огън с дървени въглища изисква опит, печенето на дървени въглища изисква усилия и по-добро разбиране на техниката на печене на скара, което означава, че може да бъде по-предизвикателно за начинаещия скара.

Това не означава, че начинаещите грилъри не могат да започнат с дървени въглища, просто може да отнеме малко практика, за да се научите как да контролирате топлината – да не говорим за няколко парчета изгорял протеин или случайни възпламенявания, преди да започнете да се чувствате наистина уверени.

Избор на дървени въглища

Има два вида дървени въглища: брикети и твърда дървесина.

Брикетите с дървени въглища, които са заоблени черни кубчета, са по-евтини, по-лесни за използване и по-широко достъпни. Опаковани с дървени стърготини и свързващи вещества, брикетите горят дълго време, което ги прави чудесни за готвене на големи предмети като цели пилета. Повечето хранителни магазини предлагат марки като брикети от дървени въглища Kingsford. Брикетите се предлагат в много разновидности, като някои са вградени с дървени стърготини, а други са напоени с по-лека течност.

Дървените въглища от твърда дървесина са направени от неправилни форми и парчета от истинска твърда дървесина. Той гори по-горещо и по-бързо и произвежда по-малко пепел от брикетите. Основното предимство на буцата от твърда дървесина е вкусът, който ще варира в зависимост от вида на дървесината (мескит, ябълково дърво и пекан са някои примери).

Като цяло буцата от твърда дървесина е най-подходяща за бързо печене на продукти като кебап и пържоли поради интензивната си топлина. Марки като Royal Oak правят отлична буца от твърда дървесина.

Управление на огън с дървени въглища

Най-често срещаният метод за стартиране на скара на дървени въглища е пирамидата на дървени въглища, която насочва топлината от дъното, позволявайки й да се разпредели равномерно между дървените въглища.

За да се изгради пирамида с дървени въглища, на първо място се използват вестници или хартиени торби в скарата. След това подредете въглен (брикети или бучки) върху хартията в пирамида. След това запалете хартията и бавно разпалете огъня, като раздухвате или духате върху въглен, за да увеличите топлината.

Основното нещо, което трябва да се търси, е промяна на цвета на въглен, от черен към сивкаво бял (около 75 процента от повърхността трябва да е променила цвета си). Топлината ще се повиши от дъното, а близостта на дървените въглища позволява на топлината да се разпространява в близост.

Използване на стартер за комин

Друг метод за стартиране на скара на дървени въглища включва използването на стартер за комин, който представлява кух метален цилиндър с дупки отдолу и отстрани и телена решетка вътре.

За да използвате стартер за комин, напълнете смачкани вестници или хартиени торби в дъното, след това напълнете горната част с въглен и запалете хартията. След като въглищата побелеят, изсипете ги в скарата. Правилно използваният коминен стартер ще произвежда перфектни дървени въглища всеки път.

Гасене на скара на дървени въглища

За да изгасите скара на дървени въглища, просто поставете капака на скарата и затворете всички вентилационни отвори. Това ще прекъсне притока на кислород и ще задуши огъня. Избягвайте пръскането на вода върху дървените въглища. Това не само може да причини внезапно покачване на интензивна пара, но бързата промяна на температурата може да се напука и да повреди скарата.

Споделете в Pinterest

Ще ви трябва огън с две зони

Изграждането на „зони“ е от съществено значение за по-големи предмети или предмети с кост, за да се осигури равномерно готвене и да се избегнат възпламенявания. Пържолите като ребрата съдържат много мазнини, а реперирането по време на печене на скара може да причини пожари, ако не внимавате. Ако не се овладеят пристъпите, те могат да оставят петна от неапетитни, горчиви черни петна върху храната.

Най-простият начин за изграждане на пожарни зони в скара на дървени въглища е да имате две страни: една с дървени въглища и една без. Можете да направите това на газова скара, като запалите едната страна, а не другата.

За да приготвите равномерно големи разфасовки, запържете от по-горещата страна, преди да преместите месото към по-хладната страна. Затворете капака и регулирайте вентилационния отвор за контрол на топлината. Месото ще завърши готвенето на непряка топлина. Този метод за печене на скара използва същата кулинарна концепция като приготвянето на пържола в тиган, преди да я поставите във фурната.

Какво да печете на скара

Месо и домашни птици

Печенето на скара е преди всичко изпичане. Разфасовки от месо като пържола, пържола или агнешки ребра са идеални за готвене на висока температура. Други продукти, като свински пържоли и пилешки бутчета и гърди, също са страхотни.

При печене на скара парчетата с кост ще отнеме повече време, отколкото без кости. За да ускорите процеса на печене на нещо като пилешки бутчета, един метод е да направите няколко дълбоки разреза в месото, за да позволите по-бързо готвене и повече проникване на марината. Също така, винаги не забравяйте да дадете почивка на протеините си след печене на скара, но преди нарязване, за да запазят соковете си и да не изсъхнат.

Морска храна

Що се отнася до морските дарове, рибата тон и рибата меч са достатъчно твърди, за да се пекат директно върху решетката. Но за по-деликатна риба като цяла щукалка, най-добре е да използвате кошница за скара или да я увиете във фолио. Просто увийте рибата и желаните аромати с фолио и ги поставете върху решетката.

Зеленчуци и плодове

Може да звучи странно, но зеленчуците и плодовете всъщност са страхотни на скара. Аспержите, намазани със зехтин, са проста, но вкусна гарнитура. Дори листните зеленчуци като бок чой и марулята ромен могат да се пекат на скара. Само не забравяйте да работите бързо, защото зеленчуците лесно се преваряват.

Десерт

За десерт опитайте да печете плодове на скара като пръстени ананас или разполовени праскови. Когато се комбинират със сладолед или бита сметана, тези плодове се превръщат в снизходително лакомство, пронизано с уникален опушен вкус, който е абсолютно вкусен.

Съвети за печене на скара

Марината

Маринатите с високо съдържание на захар (кафява захар, мед или плодов сок) работят най-добре с тънки или обезкостени разфасовки от месо. Тези разфасовки ще се приготвят бързо, което е важен фактор, тъй като високото съдържание на захар в сладката марината в крайна сметка ще изгори и ще се залепи за решетката на скара.

Ако готвите както мариновани, така и немариновани протеини, винаги печете първо немаринованите разфасовки, за да осигурите чиста скара.

Кръстосани знаци

За класически напречни знаци, първо поставете месото на скарата за около 2 минути. След това повдигнете и завъртете месото на 45 градуса за диагонална напречна черта или на 90 градуса за квадратна. Обърнете месото и повторете процеса, докато се появят желаните кръстосани знаци.

Не използвайте течност за запалка

По принцип течността за запалка не е необходима. И моля, не го пръскайте в огъня по време на готвене – това ще предизвика само големи, опасни пламъци.

Хънтър Лу е базиран в Ню Йорк хранителен и писател. Той също така пише художествена литература и е публикуван в The Line Literary Review и The Bangalore Review. Неговата работа може да бъде намерена на hunterlu.com. Следвайте го в Twitter.

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, ние може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Притеснявате се, че приготвянето на вашето домашно кисело мляко ще бъде твърде много работа? Всъщност суроватката е по-лесна, отколкото си мислите – и може да бъде по-вкусна и по-евтина от закупените от магазина неща.

И така, любители на киселото мляко, какво чакате? Да се ​​култивираме!

Как да си направим кисело мляко

Тази рецепта прави около 4 чаши обикновено, неподсладено кисело мляко.

Това, което ще ви трябва

Оборудване

Тенджера с капак Голяма лъжица за разбъркване Купа за смесване Кърпи Термометър за бонбони (по избор)

Съставки

4 чаши пълномаслено или 2% мляко 1/4 чаша предварително приготвено кисело мляко

Споделете в PinterestToma Evsuvdo/Stocksy United

Други начини за приготвяне на кисело мляко у дома

Използване на машина за кисело мляко

Ако имате машина за кисело мляко, тя се използва само за инкубацията – така че все пак ще трябва да изпълните стъпки от 1 до 4. След това можете да сифонирате сместа в контейнерите за машина за кисело мляко и да я оставите да се разкъса.

Машина за кисело мляко може да бъде полезна инвестиция за вас, ако се влюбите в домашното кисело мляко. Това е готова за работа, перфектно контролирана инкубационна среда и обикновено се предлага с няколко контейнера с размер на чаша за кисело мляко, които са чудесни за работен обяд.

Те не са супер скъпи и се предлагат в Amazon.

Използване на тенджера за бързо готвене или бавна готварска печка

Използването на Instant Pot за приготвяне на кисело мляко е доста удобно, защото служи като едно гише за варене на млякото, охлаждане и инкубиране. Някои Instant Pots дори имат бутон за кисело мляко. Йогурта се шегува.

Между моделите Instant Pot и други марки тенджери под налягане, как да направите кисело мляко с помощта на функцията за кисело мляко, може да варира драстично.