BMI és minden ok miatti halálozás idősebb felnőtteknél: Meta-analízis

BMI és minden ok miatti halálozás idősebb felnőtteknél: Meta-analízis

A legújabb súly

A fogyókúrás alkalmazások valószínűleg segítenek megszabadulni a kilóktól – állapította meg az elemzés

39 tanulmányból származó adatok azt mutatták, hogy a technológia, például alkalmazások és hordható eszközök használata az esetek 74 százalékában fogyást eredményezett. Itt fogyókúrás szakemberek osztanak meg. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 1

8 legjobb és legrosszabb alkoholfajta a fogyáshoz

A pia teljes lemondása ideális, ha a fogyás az egészségügyi cél, de ha muszáj itatnod, a regisztrált dietetikusok azt javasolják, hogy válassz bizonyos alkoholistákat. . .

Írta: Moira Lawler 2020. október 26

Intelligens egészség: Kipróbáltam a Withings Body Plus kompozíciót a fogyás és a testzsír csökkentésére – és bevált

Írta: Elizabeth Millard 2020. május 4

5 ok, amiért híztál ezen a télen

A hideg évszakban fellépő természetes hormonális változások, az ünnepek utáni stressz és a mozgáshiány mind a téli súlygyarapodás lehetséges bűnösei.

Írta: Amy Gorin, MS, RDN, 2020. március 18

Egészséges testsúly és BMI kalkulátor táblázat felnőtt férfiak és nők számára

A normál, a túlsúlyos és az elhízott definícióit emberek millióinak BMI-jei alapján állapították meg, amelyek összefüggésbe hozhatók a betegségek és a halálozás arányával. Használd a. . .

Melinda Carstensen 2020. március 3

Egyre több amerikai haladja meg a 200 fontot, de kevesebben látják, hogy le kell fogyni

Egy új Gallup közvélemény-kutatás azt sugallja, hogy az Egyesült Államokban megváltozott a fogyás iránti hozzáállás.

Becky Upham 2019. december 5

5 ok, amiért felhízott idén ősszel

Az ősz a mozgalmas évszak kezdete, és egy előretörés az ünnepek felé, így nem meglepő, hogy sokan hajlamosak felszaporodni plusz kilókra ebben az évszakban.

Írta: Amy Gorin, MS, RDN, 2019. december 2

A tanulmány szerint az elhízás különbözőképpen érinti a férfiakat és a nőket

A túlsúlyos nőknél nagyobb a 2-es típusú cukorbetegség kockázata, mint a túlsúlyos férfiaknál, míg a férfiaknál nagyobb a COPD és a krónikus vesebetegség kockázata. . .

Becky Upham 2019. október 31

10 fogyási tipp 40 év körüli nők számára

Gyakori, hogy ebben a korban a skálán szereplő szám felfelé kúszik. Tartsa távol a súlygyarapodást ezzel a hasznos tanáccsal.

Írta: Marie Suszynski 2019. szeptember 20

10 fogyási tipp 50 év körüli nők számára

Ne hagyja, hogy a lassú anyagcsere lelassítsa a fogyás erőfeszítéseit. Használja ezeket a trükköket, hogy a maga javára billentse a mérleget.

Írta: Marie Suszynski 2019. szeptember 20"

Az „egészséges” BMI számos tényezőtől függ, beleértve a nemet és az életkort. Thinkstock

A BMI a testtömegindex rövidítése, de szinte mindig egyszerűen BMI-nek nevezik. Ez egy becslés arra vonatkozóan, hogy mennyi testzsír van egy személynek, és úgy számítják ki, hogy elosztják egy személy kilogrammban mért súlyát a négyzetméterben mért magasságával. (1)

Ne ijedjen meg a roppant számok – rengeteg online számológép létezik, amelyek a BMI-t generálják, amikor megadja a statisztikákat. (2) A kapott szám segíthet meghatározni, hogy egészséges-e a súlya. Íme, mit jelent a számod:

Kevesebb, mint 18. 5 = alulsúlyos18. 5-24. 9 = normál testsúly 25-29. 9 = túlsúly 30 vagy nagyobb = elhízott

A BMI régóta népszerű eszköz a testzsír mérésére, mivel könnyen használható, és nincs szükség semmiféle divatos berendezésre a kiszámításához. Ennek az egyszerűségnek azonban van egy hátránya: néha túlságosan leegyszerűsített képet ad az egészségéről (erről később).

Ennek az intézkedésnek megfelelően az amerikai felnőttek több mint egyharmada elhízottnak számít – jegyzi meg a Centers for Disease Control and Prevention.

Hogyan különbözik a BMI a férfiak, nők és más embercsoportok között?

A BMI képlet univerzális – ugyanaz a felnőttek és a gyermekek esetében (bár a számokat a fiatalok eltérően értelmezik, mivel a nemet és az életkort is figyelembe veszik). (3) A felnőttek körében a BMI-t a férfiak és a nők ugyanúgy értelmezik, mondja Michelle Jaelin, RD, Hamilton, Ontario székhelyű regisztrált dietetikusa és a NutritionArtist bloggere. com.

De ahogy a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) megjegyzi, van néhány különbség bizonyos demográfiai adatok között, amikor a testzsírról van szó. (3)

A nők általában több testzsírral rendelkeznek, mint a férfiak. Az AARP szerint a nőknek 20-21 százalékos testzsírra kell törekedniük, míg a férfiaknak 13-17 százalékra kell törekedniük. (4) A feketéknek általában kevesebb a testzsírjuk, mint a fehéreknek, az ázsiaiaknak pedig általában több, mint a fehéreknek. Az idősebbek általában több testzsírral rendelkeznek, mint a fiatalok. A sportolóknak általában kevesebb van, mint a nem sportolóknak. https://harmoniqhealth.com/hu/

Jaelin szerint a BMI általában problémás az idősebbek körében. Egy tanulmány szerint a BMI nem olyan hasznos az idősebb felnőtteknél, mert nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy sok ember az életkor előrehaladtával alacsonyabb lesz, ami alulbecsült zsírszinthez vezethet. (5) A BMI is alábecsülheti az idősek kövérségét, mivel az emberek öregedésével a zsírtömeg általában felváltja a zsírmentes tömeget (izmot). Tehát bár egy idősebb felnőtt normál BMI-t érhet el, magas testzsírszázaléka lehet. A kutatók ezt „normál súlyú elhízásnak” nevezik, ami miatt az emberek fokozottan ki vannak téve a metabolikus szindróma és számos szív- és érrendszeri probléma kockázatának.

Ezek az eltérések arra késztettek néhány kutatót, hogy a BMI-céloknak eltérőnek kell lenniük az idősebb felnőtteknél. Egy metaanalízis a BMI és a halálozási kockázat közötti összefüggést tárta fel 65 éves és idősebb emberek körében, és megállapította, hogy a legalacsonyabb a halálozási kockázat a 27,5 körüli BMI-vel rendelkezők körében volt – ami túlsúlyosnak minősül. (6) A tanulmány megállapította, hogy az idősebb embereknél a 22 és 23 közötti BMI valójában növeli a halálozás kockázatát, annak ellenére, hogy a normál tartományban van.

Legújabb a Diéta és Táplálkozás témakörben

A fogyókúrás alkalmazások valószínűleg segítenek megszabadulni a kilóktól – állapította meg az elemzés

7 alapvető tény az anyagcseréről és a fogyásról

8 legjobb és legrosszabb alkoholfajta a fogyáshoz

8 ok, amiért nem fogysz

Miért fontos az egészséges BMI az általános egészsége szempontjából?

A BMI csak egy szám, amelyet követni kell? Nem pontosan. Hasznos lehet annak megállapításában, hogy a testsúlya egészséges helyen van-e, és ha a BMI-je a normál tartományon kívülre esett, rámutat arra, hogy mikor fenyegethet különféle egészségügyi állapotok.

A 30-as vagy magasabb BMI például azt jelenti, hogy elhízottnak minősül, ami a következőkhöz vezethet: (3)

Magas vérnyomás Magas koleszterinszint Testfájdalmak StrokeSzívbetegség 2-es típusú cukorbetegség Korai halál

Sok aggasztó probléma a nagyságból fakad. „Ahogy emelkedik a BMI-je, úgy kezdenek kialakulni a zsírtömeg-problémák” – mondja Eduardo L. Grunvald, MD, az UC San Diego Health System okleveles belgyógyásza és az UC San Diego Súlykontroll Programjának igazgatója Kaliforniában. „Elkezdik kapni az ízületi problémákat, az alvási apnoét, a savas refluxot, azokat a problémákat, amelyek közvetlenül a tömeggel kapcsolatosak. ”

Bővebben a fogyásról

10 lényeges tény az anyagcseréről és a fogyásról

Tudj meg többet

Az alulsúly (18,5-nél kisebb BMI-vel) saját kihívásokat jelent. Egy tanulmány kimutatta, hogy hozzájárulhat a halálozás megnövekedett kockázatához, bár ezek a halálesetek nagyobb valószínűséggel természetellenes okok (például balesetek vagy öngyilkosság) következményei, nem pedig rák, szív- és érrendszeri betegségek vagy légúti betegségek. Ennek az lehet az oka, hogy az alulsúlyos embereknél nagyobb a sérülés kockázata, és ha sérülés történik, általában nehezebben gyógyulnak fel. (7)

Források, amelyeket szeretünk

Táplálkozási és Dietetikai Akadémia Elhízás TalálkozómÉtelnaplóm Táplálkozási Társadalom Utazás a WellnessFitbitbe

Melyek a BMI mérés hibái felnőtteknél?

A BMI nem tökéletes mérőszám, és csak előzetes eszközként használható annak megállapítására, hogy egészséges-e a testsúlya – mondja Jaelin. „A BMI-vel az a probléma, hogy nem mond semmit a testzsír-összetételről, a testzsír-eloszlásról vagy az anyagcsere következményeiről” – mondja Dr. Grunvald. „Ez pusztán súly a magassághoz képest. ”

A sportolók például hihetetlenül izmosak lehetnek, de a BMI-jük elhízottnak minősítheti őket, mivel az izom sűrűbb, mint a zsír. (3)

Ezért ne essen pánikba, ha BMI értéke túlsúlyos vagy elhízott, hanem inkább csak utalásnak tekintse, hogy ideje orvoshoz fordulni alaposabb felmérés céljából. „A BMI-t arra tervezték, hogy sok embert vizsgáljon, de mélyebbre kell merülnie, nem csak a BMI-re kell néznie”, hogy biztosan tudja, kell-e aggódnia – mondja Grunvald.

A CDC azt javasolja, hogy mérje meg a derékbőségét, mint egy másik módszert a súlyhoz kapcsolódó egészségügyi állapotok, például a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és a koszorúér-betegség kialakulásának kockázatának becslésére. (8) A saját méréséhez helyezzen egy mérőszalagot közvetlenül a csípőcsontjai fölé. Tartsa szorosan, de ne túl szorosan, és közvetlenül a kilégzés után végezze el a mérést. A 35 hüvelyknél nagyobb kerület a nőknél és a 40 hüvelyknél a férfiaknál azt jelzi, hogy egészségtelen szinten vagy.

Bővebben a BMI hibákról

Miért tökéletlen a BMI?

Tudj meg többet

Egyes kutatók azt javasolják, hogy egy lépéssel tovább menjenek, és megmérjék a derék-csípő arányt. Egy tanulmány több mint 15 000 felnőttet vizsgált, és azt találta, hogy a derék-csípő arány alapján meghatározott normál súlyú központi elhízás magasabb mortalitási arányhoz kapcsolódik, mint a BMI-ben meghatározott elhízás. (9)

Egy másik népszerű módszer annak meghatározására, hogy egészséges-e a súlya, a Hamwi-módszer. Így működik az AARP szerint: (4)

Nők esetében az első 5 láb magassághoz vegyen 100 fontot (lb). Ezután adjon hozzá 5 fontot minden további hüvelyk után, hogy elérje az ideális súlyt. Férfiaknál vegyen 106 fontot a magasság első 5 lábához. Ezután adjon hozzá 6 fontot minden további hüvelykért.

A szerkesztő ajánlata a BMI-ről

21 tipp a fogyáshoz, amelyek valóban működnek

Minden idők 10 leghíresebb divatdiétája

A tanulmány rávilágít az „elhízás paradoxonjára” és a szívbetegségre

5 dolog, amit tudnod kell a 40 év utáni fogyásról

Hogyan érj el egészséges testsúlyt, ha túlsúlyos vagy elhízott

A magas BMI-ről egy alacsonyabb, egészségesebb számra ugrás ijesztőnek tűnhet. De kimutatták, hogy testtömegének mindössze 5-10 százalékos elvesztése ellensúlyozza a negatív mellékhatásokat, és javítja a vérnyomást, a vérkoleszterinszintet és a vércukorszintet – még akkor is, ha a CDC szerint a fogyás után is az elhízott kategóriába esik. . (10)

Nehéz pontosan megmondani, hogyan érhetjük el az egészséges testsúlyt, mert erre nincs mindenkire érvényes válasz – mondja Jaelin. Azt mondja, hogy a legjobb módja annak, hogy személyre szabott ajánlásokat kapjunk, ha konzultálunk dietetikussal vagy orvossal.

Bővebben a Hogyan lehet fogyni

4 gyógyszer, amely nem hat túlsúlyos vagy elhízott állapotban

Tudj meg többet

Elkezdheti csökkenteni a BMI-jét (vagy növelheti, ha alulsúlyos) az alábbi hat egészséges szokás elfogadásával:

1. Egyél rendszeresen

Szokjon 2-3 óránként enni. Minden étkezéshez tartalmazzon tenyérnyi mennyiségű fehérjét, legyen szó csirkéről, halról, marhahúsról vagy tofuról. Fogyassza ezt egy ökölnyi szénhidrát adaggal, mint például gyümölcs, quinoa, barna rizs vagy teljes kiőrlésű kenyér a kiegyensúlyozott étkezés érdekében – javasolja Jaelin. Ennek a megközelítésnek a követése elősegítheti az egészséges testsúlyt.

2. Ragaszkodj vízzel

Ne igyon mást, csak vizet étkezés közben. Ehelyett hagyjon helyet a gyomrában az étkezésnek, és tartsa a folyadékot az étkezésen kívülre – tanácsolja a Táplálkozási és Dietetikai Akadémia. (11)

3. Légy kreatív a táplálkozással

Élvezze az extra kalóriákat anélkül, hogy átalakítaná étrendjét. Például kenjük meg mogyoróvajjal a pirítóst, szórjunk sajtot a chili tetejére, vagy használjunk tejet a zabpehelybe víz helyett. (11)

Legnépszerűbb az étrendben és a táplálkozásban

Mi az a katonai diéta?

10 legjobb és legrosszabb olaj az egészségedért

5 ok, amiért minden nap zabpelyhet kell enni

10 magas vastartalmú étel

4. Kezdje a szabadnapját erősen

A fogyás érdekében Jaelin azt javasolja, hogy kezdje a napot egy fehérjében és rostban gazdag reggelivel. Egy csésze acélra vágott zab, ¾ csésze görög joghurt és ½ csésze bogyós gyümölcsök ellenőrzi az összes dobozt.

„A görög joghurtban lévő magas fehérjetartalom stabilizálja a vércukorszintet, így elkerülhető a cukor [és más élelmiszerek] utáni sóvárgása a nap folyamán, az acélra vágott zab rostja pedig tovább tartja a jóllakottságot” – mondja Jaelin.

Ha egészségesen kezdi a napot, az is megadhatja a nap alaphangját, mondja.

5. Számolja a kalóriákat

A heti 1-2 font fogyás a legfenntarthatóbb ütemnek bizonyult. Ennek egyik módja a napi kalóriák 500 és 1000 közötti csökkentésével. (10)

Bővebben arról, hogy miért érdemes gyakorolnod

Az edzés 10 lenyűgöző előnye

Tudj meg többet

6. Mozgassa

Ne hagyja figyelmen kívül az edzés szerepét az ideális testsúly elérésében, akár hízni, akár fogyni szeretne. Kérjen tanácsot egy személyi edzőtől, hogy felvázolja a céljaira szabott tervet.

Az egészséges testsúly (és az egészséges BMI) elérése nemcsak csökkenti számos betegség kockázatát, de kimutatták, hogy növeli az önbizalmat, az energiaszintet és az általános hangulatot. Ez egy mindenre kiterjedő győzelem. (10)

Iratkozzon fel Diéta és Táplálkozási Hírlevelünkre!

Szerkesztői források és tények ellenőrzése

BMI kiszámítása az angol rendszer segítségével. Betegségmegelőzési és Járványügyi Központok. 2014. május 9. Számítsa ki testtömegindexét. Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézet. A felnőtt BMI-ről. Betegségmegelőzési és Járványügyi Központok. 2017. augusztus 29. A BMI azt sugallja, hogy egészséges súlyú vagy. AARP. Gill L, Bartel S, Batsis J. Súlykezelés idősebb felnőtteknél. Aktuális elhízási jelentések. 2015. szeptember. Winter JE, MacInnis RJ, Wattanapenpaiboon N, Nowson CA. BMI és minden ok miatti halálozás idősebb felnőtteknél: Meta-analízis. American Journal of Clinical Nutrition. 2014. április. Roh L, Braun J, Chiolero A et al. Az alulsúllyal kapcsolatos halálozási kockázat: 31 578 személyből álló népszámlálási kohorsz, akár 32 éves nyomon követéssel. BMC Public Health. 2014. április. A súlyod felmérése. Betegségmegelőzési és Járványügyi Központok. 2015. május 15. Sahakyan K, Somers V, Rodriguez-Escudero J et al. Normál súlyú központi elhízás: következményei a teljes és a szív- és érrendszeri mortalitásra. Annals of Internal Medicine. 2015. december Fogyás. Betegségmegelőzési és Járványügyi Központok. 2018. február 13. Egészséges súlygyarapodás. Táplálkozástudományi és Dietetikai Akadémia. 2017. augusztus 25. Mutass kevesebbet

A legújabb súly

A fogyókúrás alkalmazások valószínűleg segítenek megszabadulni a kilóktól – állapította meg az elemzés

39 tanulmányból származó adatok azt mutatták, hogy a technológia, például alkalmazások és hordható eszközök használata az esetek 74 százalékában fogyást eredményezett. Itt fogyókúrás szakemberek osztanak meg. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 1

8 legjobb és legrosszabb alkoholfajta a fogyáshoz

A pia teljes lemondása ideális, ha a fogyás az egészségügyi cél, de ha muszáj itatnod, a regisztrált dietetikusok azt javasolják, hogy válassz bizonyos alkoholistákat. . .

Írta: Moira Lawler 2020. október 26

Intelligens egészség: Kipróbáltam a Withings Body Plus kompozíciót a fogyás és a testzsír csökkentésére – és bevált

Írta: Elizabeth Millard 2020. május 4

5 ok, amiért híztál ezen a télen

A hideg évszakban fellépő természetes hormonális változások, az ünnepek utáni stressz és a mozgáshiány mind a téli súlygyarapodás lehetséges bűnösei.

Írta: Amy Gorin, MS, RDN, 2020. március 18

Egészséges testsúly és BMI kalkulátor táblázat felnőtt férfiak és nők számára

A normál, a túlsúlyos és az elhízott definícióit emberek millióinak BMI-jei alapján állapították meg, amelyek összefüggésbe hozhatók a betegségek és a halálozás arányával. Használd a. . .

Melinda Carstensen 2020. március 3

Egyre több amerikai haladja meg a 200 fontot, de kevesebben látják, hogy le kell fogyni

Egy új Gallup közvélemény-kutatás azt sugallja, hogy az Egyesült Államokban megváltozott a fogyás iránti hozzáállás.