Sindromul de oboseală cronică a devenit epidemie în anii 1980.

Sindromul de oboseală cronică a devenit epidemie în anii 1980.

Încă nu am reușit să găsesc dovezi că această afirmație este adevărată.

În acest videoclip, Mikovits repetă aceeași acuzație pe care a făcut-o în Plandemic:

Mikovits: Când Frank Ruscetti a plecat prostect utilizare din oraș, am primit un telefon de la Dr. Fauci și mi-a cerut să-i dau manuscrisul nostru despre izolarea și confirmarea HIV, cât timp era încă în presă. Am refuzat să fac asta pentru că nu este etic. Aceste manuscrise sunt confidențiale și numai autorii îi pot oferi o copie.

Mikovits: M-a amenințat că mă concediază pentru insubordonare, dar totuși am refuzat. Este lipsit de etică.

Mikovits: Când Frank Ruscetti s-a întors câteva săptămâni mai târziu, i-a dat manuscrisul Dr. Fauci, iar Dr. Fauci a amânat intenționat publicarea manuscrisului nostru, pentru ca prietenul său, Dr. Robert Gallo, să poată copia lucrarea noastră și să trimită o concurență. manuscris și să-l introduceți în presă înaintea noastră.

Am descris în detaliu de ce această poveste nu trece testul mirosului și este cel mai probabil un BS total, având în vedere că atunci când s-a întâmplat acest lucru, Mikovits era tehnician în laboratorul lui Ruscetti și cel mult ieșise din facultate doar trei sau patru ani. Cel mult.

Sunt mai multe, totuși, motiv pentru care discut despre acest videoclip. Iată mai multe din transcrierea adnotată:

Mikovits: În 2006 am co-fondat și dezvoltat primul institut de boli neuroimune care a studiat cauza și tratamentele sindromului de oboseală cronică.

Sindromul de oboseală cronică a devenit epidemie în anii 1980. Medicii au respins boala drept „gripă yuppie” psihosomatică. CFS a lovit în primul rând femeile. Comunitatea medicală a presupus că sunt fragile din punct de vedere fizic și emoțional și au crăpat sub presiunea locurilor de muncă corporative.

Dr. Mikovits a descoperit că 67% dintre femeile afectate de CFS sunt purtătoare de un virus de șoarece – numit XMRV – virus legat de leucemia murină xenotropică – care a apărut la femeile sănătoase doar în 4% din timp. XMRV este, de asemenea, asociat cu cancere precum prostată, sân, ovarian, leucemie și mielom multiplu. Multe femei cu XMRV au mai departe copii cu autism.

Desigur, se observă că nimeni nu a fost capabil să reproducă această descoperire și că, în cele din urmă, rezultatele lui Mikovits au fost false și aproape sigur din cauza contaminării. De asemenea, Children’s Health Defense nu reușește în mod convenabil să noteze modul în care Mikovits a tratat celulele derivate de la pacient cu sindromul oboselii cronice, dar nu și celulele de control, cu o substanță chimică care le-a activat retrovirusurile.

Următorul:

Mikovits: Apoi, în 2011, cercetările noastre au sugerat cu tărie că a intrat în viromul uman printr-o sursă de sânge contaminată și vaccinuri.

Alți cercetători au legat primul focar de CFS de un vaccin împotriva poliomielitei administrat medicilor și asistentelor, care a dus la „epidemia Spitalului Județean Los Angeles din 1934”. Acel vaccin a fost cultivat pe creierul de șoarece pulverizat. Retrovirusurile de la animale moarte pot supraviețui în liniile celulare și pot contamina permanent vaccinurile.

XMRV este atât de periculos încât simpla prezență a țesutului de șoarece într-un laborator poate contamina alte țesuturi din aceeași cameră.

Acea ultimă replică m-a rupt, pentru că referința citată se termină practic cu o mea culpa care admite că descoperirea XMRV în probele de sânge de la pacienții cu sindrom de oboseală cronică a fost rezultatul contaminării de laborator. În ceea ce privește presupusul „prim focar” de CFS din cauza unui vaccin antipolio, referința legată de encefalită mialgică epidemică, un nume alternativ pentru sindromul de oboseală cronică. Deși este adevărat că au existat focare de CFS asociate cu boli virale, inclusiv poliomielita, nimic din toate acestea nu demonstrează că retrovirusurile cauzează sindromul, cu atât mai puțin decât vaccinurile care conțin retrovirusuri. Nu pot să nu remarc că nu există studii citate care să susțină afirmațiile ei, nici măcar ale ei.

Deloc surprinzător, acest „medic curajos e inconformist” avea să tragă un semnal de alarmă, dar pretinde că a fost înăbușit de Anthony Fauci:

Mikovits: Am recunoscut că acest retrovirus de șoarece provoca o criză de sănătate națională alarmantă. Asta dacă aprovizionarea cu sânge și vaccinurile au fost puternic contaminate cu retrovirusuri de șoarece din multe tulpini.

În timp ce Dr. Mikovits și echipa ei se pregăteau să tragă un semnal de alarmă, Dr. Fauci și-a folosit puterea pentru a o reduce la tăcere.

Mikovits: Ceea ce au făcut Tony Fauci, Ian Lipkin și Harold Varmus a fost să mă preseze să tac și să ne retrag manuscrisul. Am refuzat din nou.

Anthony Fauci și-a acordat carierei și programului de vaccin prioritate mai presus de sănătatea și siguranța tuturor americanilor.

Mikovits: Când am refuzat să tac, dr. Fauci a intervenit și a ordonat ca computerele și notebook-urile mele să fie confiscate și a orchestrat retragerea lucrării noastre Science.

Dr. Fauci a abuzat de puterea sa și și-a folosit greșit cabinetul.

Mikovits: Apoi mi-a eliminat toată finanțarea și m-a împiedicat să obțin un loc de muncă în cercetarea guvernamentală din 2012 înainte.

Este posibil ca sute de milioane de americani să fi primit vaccinuri contaminate cu XMRV.

Anthony Fauci ne-a eșuat.

Ești pregătit să ai încredere în el?

Da, pentru că Mikovits este o manivela. Să despachetăm puțin aceste afirmații. Teoria ei a conspirației a evoluat într-un mod convenabil pentru a-l include pe Dr. Anthony Fauci. Despre ce vorbește ea? Nu știu sigur, dar pot face o presupunere educată. Ceea ce m-a informat este afirmația că Fauci „mi-a eliminat toată finanțarea”. Există un instrument despre care îl cunoaștem cei dintre noi care solicită granturi guvernamentale de cercetare numit NIH RePORTER. Este o bază de date care poate fi căutată cu toate subvențiile guvernamentale. Introducerea numelui lui Mikovits în baza de date a găsit cu ușurință toate granturile NIH pe care le-a avut vreodată, cea relevantă fiind „Noile strategii pentru a descifra patofiziologia sindromului de oboseală cronică”, organizația de grant fiind Centrul de Cercetare Biomedicală din Nevada, care a fost locul unde Institutul Whittemore Peterson a fost găzduit. Acesta a fost un grant R01 a cărui dată de începere a fost 1 septembrie 2010, ceea ce mi-a implicat că se bazează, cel puțin parțial, pe date preliminare care au rezultat în lucrarea Science din 2009 a lui Mikovits. Acest grant, nesurprinzător, având în vedere că examina posibilele cauze virale ale sindromului de oboseală cronică, a fost prin NIAID, conduce Institutul Dr. Fauci.

În special, dr. Mikovits este listat ca investigator principal al acestui grant pentru doar doi ani, dar grantul este pentru cinci ani. Timp de trei până la cinci ani, cineva pe nume Vincent Lombardi este enumerat ca investigator principal. Deci ce s-a întâmplat? Dacă știi povestea, este evident. Mikovits a fost concediat de la WPI în septembrie 2011, ceea ce ar fi fost în anul doi al grantului. În acest moment, este necesar să înțelegem că granturile NIH se adresează instituțiilor, nu oamenilor. Deși este adevărat că există un „acord de gentleman” între universități, în care universitățile sunt, în general, de acord să permită granturilor NIH să urmeze un cercetător către o nouă instituție dacă își schimbă locul de muncă, acel acord nu se aplică dacă un cercetător este concediat pentru motiv. În acest caz, instituția va atribui grantul unui nou investigator pentru a servi ca PI pentru restul perioadei de grant. Aproape sigur că asta s-a întâmplat aici, nu este necesară nicio intervenție din partea NIAID, cu atât mai puțin doctorul Fauci însuși. De fapt, este foarte puțin probabil ca Fauci să fi știut despre asta, deoarece acest tip de redistribuire este gestionat la un nivel mult mai scăzut decât directorul Institutului.

Dar ultima afirmație a lui Mikovits, că Fauci a împiedicat-o să obțină un loc de muncă în cercetarea guvernamentală din 2012 înainte? Acea afirmație este doar o prostie. Fauci nu are această putere. Motivul pentru care Mikovits nu a putut obține un loc de muncă în cercetare după aceea este cel mai probabil pentru că i s-a retras o lucrare importantă, a fost concediată de la locul ei anterior și urmărită penal pentru că a furat notebook-uri de cercetare și unități flash cu date de cercetare de la fostul ei angajator. Chiar dacă nu a fost condamnată, ea a pierdut un proces civil pentru furt. Cu alte cuvinte, ce universitate, agenție guvernamentală sau chiar companie privată ar dori să angajeze pe cineva cu un astfel de record, mai ales pe cineva care a început să se ridice la proeminență în mișcarea antivaccină?

Mikovits a urcat devreme în valul teoriei conspirației COVID-19

Un lucru de care nu mi-am dat seama este cât de devreme și de entuziasm a urcat Mikovits în vagonul COVID-19. În timp ce căutam, am găsit acest interviu podcast pe site-ul Autism One. În ea, ea începe chiar să compare COVID-19 cu SIDA prin faptul că, potrivit ei, liderii mințeau despre modul în care a fost transmis și cum a apărut. Ea a repetat teoria conspirației conform căreia SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă COVID-19, provine de la laboratorul de cercetare acum infam din Wuhan, China, continuând și mai departe despre cât de „convenient” este că există deja truse de testare. și vaccinuri candidate pentru coronavirus. Pentru ea, nu contează dacă virusul a fost conceput sau nu, doar că pentru ea a venit evident din acel laborator, nu piața de pește din Wuhan, atribuită în mod obișnuit.

Nu trece mult până când se întoarce la retrovirusuri, dezvăluind despre cum se presupune că treizeci de milioane de americani au fost infectați cu XMRV prin „contaminarea” vaccinurilor și a produselor din sânge. Trebuie să recunosc fără vârste că Mikovits este inteligent. Ea a luat constatarea că detectarea ei a XMRV în celulele prelevate din sângele pacienților cu CFS a fost un contaminant de laborator și a orientat inteligent pentru a spune că este un contaminant atât de comun încât este și în vaccinuri și responsabil pentru toate condițiile de sănătate pentru care antivaxxers le vină. vaccinuri.

Desigur, pentru ea este o mare înșelătorie, o înșelătorie, ca CDC să-și ascundă „ciuma corupției” din cauza vaccinurilor contaminate cu XMRV. Practic, ea susține că CDC-ul își exagerează coronavirusul ca o amenințare, deoarece a promovat Ebola și H1N1 înaintea lui, pentru a distrage atenția publicului de la toate problemele de sănătate cauzate (spune ea) de „vaccinurile contaminate” și, desigur, pentru a pava cale spre vaccinarea forțată. Nu glumesc când îi caracterizez interviul drept o „răzbunare”. Doar ascultă pentru tine dacă nu mă crezi. Pentru ea, coronavirusul face parte dintr-o mușamalizare la nivel mondial:

Da, au dezlănțuit un virus care poate fi periculos pentru unii oameni. Nu există nicio îndoială. Există un coronavirus, dar acele coronavirusuri sunt întotdeauna acolo. Doar Dumnezeu știe când acest virus a lovit populația. Aveau nevoie doar de o mușamalizare a dezvăluirii din decembrie 2019 surprinsă pe bandă la Summitul internațional al OMS privind siguranța vaccinurilor, unde oficialii CDC, OMS și FDA nu au recunoscut nicio testare de siguranță pentru vaccinuri, niciunul dintre ei, în Programul secolului 21, în programul că ne iau drepturile omului, ne iau capacitatea de a merge la școală. Ne rănește grav copiii, provoacă moartea, distruge viețile familiilor și nimeni nu plătește pentru asta, cu excepția victimelor ciumei corupției. Nu este amuzant că medicul de la această unitate chinezească este mort? Nu a murit de coronavirus. L-au ucis!

Într-adevăr, este greu să ții pasul cu toate conspirațiile, deși este ușor de subliniat că, nu, oamenii de știință ale OMS, CDC și FDA nu au „admis” că nu a existat nicio testare a siguranței vaccinurilor pentru niciunul dintre vaccinurile actuale. programa. Pur și simplu nu au făcut-o. Serios, totuși, mă întreb dacă Plandemic ar fi devenit la fel de virală cum a făcut-o dacă Mikki Willis nu ar fi editat în mod judicios lucrurile cu adevărat sălbatice pe care Mikovits le spune în mod obișnuit din videoclip și nu ar fi ținut-o mult mai calmă decât este în acest interviu, unde este făcându-și drum pe teritoriul complet al conspirației cu pălării de staniol, repetând de multe ori sintagma „ciuma corupției”.

În februarie, plănuia să se întâlnească cu autobuzul VAXXED în San Diego și se pare că se prinsese de Gardasil ca vaccinul ei preferat împotriva lui. Deosebit de amuzantă este partea în care ea se plânge că nu i se mai permite să fie expert în Curtea de Vaccin. În opinia mea, singurul aspect bizar al experienței lui Mikovits cu Tribunalul de Vaccin este că a fost vreodată acceptată ca martor expert. În timp ce i-am ascultat dezvăluirea despre cum fumatul și poluarea aerului au contribuit mai mult la decesele cauzate de coronavirus în Wuhan în ianuarie decât virusul în sine, deoarece ea susținea că virusul nu a fost niciodată izolat de oamenii bolnavi. Într-adevăr, ea a fost un cap de curbă când vine vorba de teoriile conspirației despre coronavirus. Într-adevăr, este obositor să asculte și, trebuie să mărturisesc, nu am reușit toată ora interviului ei.

Teoriile conspirației pentru pălărie din staniol, făcute plăcute

Unul dintre motivele majore pentru care videoclipul Plandemic ar putea deveni viral este faptul că este produs cu atenție. Un regizor profesionist, Mikki Willis, a luat o femeie ale cărei apariții în media tind să se transforme în teorii ale conspirației cu adevărat sălbatice și a redus-o pentru a o face să pară rezonabilă și să pară autoritară. A șlefuit marginile aspre și, mai presus de toate, a editat chestiile cu adevărat nebunești, lăsând o mulțime de lucruri care erau acolo, dar cel puțin aveau patina plauzibile dacă nu priveai prea adânc. Dacă Plandemic l-ar fi prezentat pe Mikovits dezvăluit despre modul în care medicul chinez care a tras un semnal de alarmă asupra pandemiei și a murit de coronavirus a fost de fapt ucis de guvernul chinez și despre modul în care coronavirusul este o distragere a atenției, îndepărtează atenția oamenilor de la „revelația” conform căreia OMS și CDC „ a admis” că nu există nicio testare a siguranței vaccinului, bănuiesc că nu ar fi devenit viral în felul în care a făcut-o.

Tara Haelle a scris o explicație foarte bună despre motivul pentru care videoclipul a fost atât de eficient și convingător pentru atât de mulți oameni:

Acest videoclip folosește cu succes „pathos” și „ethos” pentru a convinge oamenii

Aristotel a introdus un concept în urmă cu peste două mii de ani care rămâne mai relevant ca niciodată: moduri de persuasiune sau apeluri retorice. Cele trei apeluri principale pe care vorbitorii le pot folosi pentru a-i convinge pe alții sunt ethos, pathos și logo-uri.

Ethos este un apel la autoritatea și credibilitatea vorbitorului. După cum notează Haelle, primele 8-10 minute ale videoclipului sunt concepute pentru a face publicul să aibă încredere în Mikovits ca autoritate, pentru a o prezenta ca un expert onest, un om de știință persecutat pentru că a spus adevărul față de obiecția forțelor puternice. Nu contează că nu este adevărat, că a făcut știință îngrozitoare și probabil că a falsificat datele. Primele impresii sunt importante și greu de depășit, chiar și cu dovezi faptice care ne confirmă.

Și mai important pentru persuasiune este patos:

Logosul este un apel la fapte și la logică. Desigur, ceea ce face filmul este să apeleze la dezinformări care sună plauzibil și apoi se aruncă cu capul în galop Gish:

În loc de argumente motivate cu dovezi de susținere, filmul folosește o strategie comună de dezbatere numită galop Gish. Această tehnică copleșește publicul cu atât de multe afirmații și argumente la un moment dat, indiferent de cât de puternice sau adevărate sunt, încât este imposibil să le ții pasul sau să le respingi pe toate. De obicei, este inutil să încerci, deoarece bombardamentul neîntrerupt al declarațiilor care vin asupra ta este cel care îl face eficient. (Acesta este parțial motivul pentru care dezmințirea acestui videoclip nu este o utilizare productivă a timpului.)

Aici nu sunt de acord și, ca să fiu sinceră, Haelle pare să transmită mesaje mixte, spunând că dezmințirea videoclipului nu este o utilizare productivă a timpului, dar apoi se referă la mai multe demontări și verificări cuprinzătoare, inclusiv a mea, la sfârșitul lui. articolul ei. Personal, cred că este foarte util să evidențiem minciunile specifice, interpretările greșite ale datelor și lucrurile lăsate deoparte care ar fi furnizat context, dar cred că înțeleg de unde vine Haelle în sensul că pare să spună că nu este cu adevărat o utilizare productivă. de timp pentru ca o persoană obișnuită care vede Plandemic postat pe rețelele sociale de către un prieten să intre în multe detalii despre motivul pentru care este înșelător.